Pasta Pesto Spirulina met gebakken tomaat en burrata.
Dit recept lijkt mij perfect voor een moeder met kinderen die niet genoeg voedingstoffen binnen krijgen! Er zit groente in en het bevat ook nog een spirulina! Onze vers ingevroren spirulina maakt het gerecht gezonder zonder dat er een vies smaakje aan komt (en het maakt de kleur blauw-groen, toch cool voor kinderen;) )💚
Wat heb je nodig?
- 1 blokje Supergreens Spirulina
- 300 gr. Rigatoni (of andere pasta)
- 100 gr. Pesto
- 250 gr. Alpro Kookroom
- 400 gr. Cherry Tomaatjes
- 1 Burrata
- 2 Ui
- Peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snij de cherry tomaatjes door de helft en bak deze in een pan. Blijf gedurende het recept af en toe doorroeren zodat ze niet aanbakken.
- Snipper de uien en fruit deze in een aparte pan. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is voor het hele gerecht.
- Als de ui glazig is kan de pesto en de kookroom worden toegevoegd. Roer tot een geheel en laat het even pruttelen.
- Voeg aan de saus een klein kopje pasta water toe. Hierna kan de pasta worden afgegoten.
- Voeg de pasta toe aan de saus en laat het geheel even pruttelen. Zo wordt de saus wat dikker en zal de smaak van de saus in de pasta treden.
- Laat de pasta en saus even afkoelen en voeg de spirulina toe.
- Top het gerecht af met de gebakken tomaatjes, 1/4e Burrata en peper en zout.
Eet smakelijk!