Verse spirulina - hoe gebruik je dat nou eigenlijk?

Verse spirulina - hoe gebruik je dat nou eigenlijk?

Veel mensen kennen de spirulina pilletjes en poeders wel. Maar verse spirulina is toch net even wat anders! Behalve dat dit er anders uitziet, is het namelijk ook nèt iets anders te gebruiken. Hoe Supergreens spirulina gebruikt kan worden, gaan we je vertellen.

Wat wordt nou eigenlijk bedoeld met ‘verse spirulina’?

Supergreens biedt dus verse Spirulina aan, waardoor de voedingsstoffen van het plantje beter behouden blijven. Maar wat is dit dan eigenlijk? Vers betekent bij ons écht vers. Onze spirulina wordt wekelijks geoogst, direct vers verpakt en daarna in een zo natuurlijk mogelijke staat bij onze klanten bezorgd. Verser kán bijna niet! Onze spirulina komt dus niet in poedervorm. Het is niet gedroogd en verwerkt. Het komt levend uit de bioreactor en wordt direct verpakt en/of ingevroren. Ook bevat het geen toevoegingen en daarmee is het dus 100% zuiver. En vloeibaar! Heel makkelijk te verwerken in je maaltijden dus.

Oke, dat klinkt allemaal heel goed. Hebben jullie een paar tips voor me hoe ik dit goed in mijn eten kan verwerken?

Dat hebben we zeker! Verse spirulina kan je makkelijk toevoegen aan je ontbijt. Door het bijvoorbeeld toe te voegen aan je yoghurt of smoothie kan je het heel eenvoudig in je ontbijt verwerken. En zelfs in je koffie! Je ontbijt krijgt er een mooi donkergroen kleurtje van. Maar omdat verse spirulina een neutrale smaak heeft, proef je dit niet.

Een andere lekkere manier om het in je ontbijt te verwerken is om er een chiapudding mee te maken. Je toch al gezonde chiapudding krijgt hiermee nóg een superfood boost. Dit eenvoudige en gezonde recept van culy is dus een giga gezondheidsbooster.

Wil je spirulina later op de dag eten? Dan kan je het bijvoorbeeld verwerken in je favoriete pesto recept. Dit pestorecept van ‘Eef kookt zo’ is echt heerlijk! Meng hier je spirulina doorheen en klaar ben je! Let wel op dat wanneer je de pesto verdeelt over meerdere borden, je dus ook voor hetzelfde aantal personen spirulina toevoegt. ;-)

Niet elke dag zin in een groen gekleurde maaltijd?

Een spirulina limonade maken is zó gedaan! Voor 6 glazen super gezonde limo kan je dit recept van ‘Eef kookt zo’ aanhouden. Wanneer de limonade klaar is, voeg je de spirulina er aan toe en je spirulina limo is helemaal klaar voor consumptie!

Of wat dacht je van zelf ijs maken! Wanneer je spirulina laat ontdooien en een dag laat staan gaat de fycocyanine zich scheiden van het chlorofyl waardoor er een mooie blauwe kleurstof ontstaat. Deze kleurstof wordt vaak gebruikt voor ijs. Ook in je nagerecht is het dus makkelijk te verwerken!

Tot slot willen we wel graag meegeven dat je Supergreens spirulina niet boven de 50 graden kan verhitten. De werkzame stoffen zullen dan minder goed gaan werken. Verder goed om rekening mee te houden: Verse spirulina bewaar je in een koelkast en is tot een week houdbaar. Ingevroren spirulina bewaar je in de vriezer en is tot een half jaar houdbaar.

Voor meer recepten met spirulina ga je naar onze website en volg je ons op Instagram en Facebook!

Terug naar blog