FAQ

Over spirulina algemeen

Wat is spirulina?

Spirulina is een soort blauwgroen plantje die eiwitten, antioxidanten en andere voedingsstoffen bevat. Spirulina heeft een hoge concentratie chlorofyl, waardoor het zijn kenmerkende groene kleur krijgt. De blauwe kleur wordt veroorzaakt door fycocyanine.

Wat bedoelen jullie met "vers"?

Vers betekent bij ons écht vers. Het wordt wekelijks vers geoogst en rechtstreeks naar onze klanten bezorgd.

Onze spirulina komt uitdrukkelijk niet van poeder. Het is dus niet gedroogd en verwerkt. Het komt levend uit de bioreactor en wordt direct ingevroren. Het bevat geen toevoegingen en is dus 100% zuiver.

Wat zijn de voordelen van spirulina?

Spirulina bevat eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten en is daarmee een voedingsrijk superfood dat veel potentiële gezondheidsvoordelen heeft.

Er zijn onderzoeken die aantonen dat spirulina het energieniveau kan verhogen, de mentale helderheid kan verbeteren en zelfs kan helpen het lichaam te ontgiften.  Spirulina is een veilig en gezond voedingsmiddel dat absoluut de moeite waard is om aan je dieet toe te voegen.

Kan ik bijwerkingen ervaren van spirulina?

Het komt niet veel voor, maar sommige mensen kunnen wat bijwerkingen ervaren spirulina. De meest voorkomende bijwerking is verstoring van de spijsvertering, zoals buikpijn, constipatie en diarree. Deze klachten worden echter met name gedocumenteerd door het gebruik van spirulina in de vorm van poeder en tabletten. Bij onze verse spirulina wordt dit veel minder ervaren. 

Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals leverziekten of te hoog ijzergehalte, moeten spirulina vermijden. Deze aandoeningen zouden door spirulina kunnen verergeren.

Hoeveel verse spirulina kan ik per dag gebruiken?

De hoeveelheid verse spirulina die je per dag kan gebruiken, hangt af van je leeftijd, geslacht en hoe actief je bent.

Onze spirulina is een vers product. Je kan er niet snel teveel van eten, maar net als met ieder ander product geldt: teveel is ook niet gezond. Het is een beetje een kwestie van uitproberen wat goed werkt voor je. Richtlijnen zijn er wel, al zijn deze voor iedere aanbieder verschillend. Voor onze verse spirulina zijn de richtlijnen 30 - 45 gram, voor volwassenen 15 - 45 gram en voor sporters en zwangere vrouwen 30 - 75 gram.

Op welke manier neem ik Supergeens spirulina in?

Je kan het makkelijk toevoegen aan je ontbijt, bijvoorbeeld aan je yogurt of smoothie en zelfs in je koffie. De kleur van je ontbijt wordt wel donkergroen maar omdat verse spirulina een neutrale smaak heeft, proef je dit niet.Wist je dat wij op onze website ook hele lekkere recepten hebben staan om het in te verwerken? Hier vind je ze!

Over mijn bestelling

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

De bezorgdag kies je zelf tijdens het afrekenen. Je kunt je bestellingen volgen via een track and trace code.

Op de bezorgdag krijg je een smsje van Leen Menken met een tijdslot voor je bestelling.

Kan ik mijn aankoop returneren?

Wij van Supergreens hebben klanttevredenheid erg hoog in het vaandel staan. Heb je een klacht over je bestelling? Neem contact op met onze klantenservice zodat we een passende oplossing voor je kunnen vinden.

Door de beperkte houdbaarheid van verse spirulina is gratis retourneren (zonder gegronde reden) helaas niet mogelijk.

Bezorgen jullie ook in het buitenland?

Op dit moment bezorgen wij alleen in Nederland. 

Woon je in het buitenland en zou je graag Supergreens spirulina willen ontvangen? Stuur een mail naar onze klantenservice. Dan geven wij een seintje zodra Supergreens ook in jouw land beschikbaar is.

Waarom zijn de groene en blauwe kleuren gescheiden?

Geen zorgen, dit is volkomen normaal. De stoffen chlorofyl en fycocyanine in de spirulina hebben zich gescheiden. Door te schudden of roeren meng je alles weer bij elkaar.

Mijn spirulina heeft een vreemde geur. Wat moet ik doen?

Het is volledig normaal dat verse spirulina na een week een wat vreemde geur krijgt. Dit betekent niet altijd dat het niet bedorven is, toch raden wij aan het dan voor de zekerheid weg te gooien.

Gebeurt dit eerder dan verwacht? Neem dan contact met ons op zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Over spirulina van Supergreens

Wat maakt de verse spirulina van Supergreens bijzonder?

Spirulina wordt vaak in poedervorm verkocht. Supergreens biedt verse Spirulina aan, waardoor de voedingsstoffen van het plantje beter behouden blijven. En, het is beter voor het klimaat omdat het niet verder verwerkt wordt. 

Door de gecontroleerde kweekmethode van onze leverancier is onze spirulina vrij van schadelijke bacteriën en gifstoffen. Om te garanderen dat wij spirulina van de hoogste kwaliteit aanbieden, test onze leverancier de kwaliteit regelmatig.

Hoe lang is de spirulina van Supergreens houdbaar?

Bevroren spirulina is tot een half jaar houdbaar. Na het ontdooien is het ongeveer 7 dagen houdbaar.

Welke voedingsstoffen bevat de spirulina van Supergreens?

Spirulina van Supergreens is vers en onbewerkt. Het bevat de volgende voedingsstoffen: 

  • Bèta-caroteen
  • Calcium
  • IJzer
  • Kalium
  • Magnesium
  • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, en K
  • Zink
  • Essentiële aminozuren
  • Omega 3-vetzuren
  • Essentiële vetzuren

Waarom is de spirulina van Supergreens zo duurzaam?

Het produceren van de eiwitten in onze spirulina is per m2 10.000x duurzamer dan rundvlees en 134x duurzamer dan soja. Dit komt allereerst doordat spirulina onderaan de voedselketen zit. Je consumeert de voedingsstoffen dus direct, zonder dat ze eerst via planten of dieren worden opgenomen. De spirulina van Supergreens wordt daarnaast op een extreem duurzame manier verbouwd. Onze spirulina groeit in reactoren die zijn geoptimaliseerd om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Onze reactoren staan gewoon in Nederland, waardoor er weinig vervoer nodig is tot aan de gebruikers. Al met al is de spirulina van Supergreens dus enorm duurzaam!

Hoe moet ik de spirulina van Supergreens bewaren?

Ingevroren spirulina bewaar je in de vriezer en is tot een half jaar houdbaar.