Spirulina zonder zware metalen

Spirulina zonder zware metalen

Spirulina heeft in de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen als voedingssupplement. Maar helaas blijkt spirulina alleen helaas niet altijd even veilig te zijn. Verschillende rapporten laten zien dat mensen ziek zijn geworden na nemen van spirulina-poeder of -tabletten. In deze blog vertellen we je meer over waarom bepaalde spirulina giftig kan zijn en waarom de spirulina van Supergreens wél een veilig product is.

Spirulina met giftstoffen

Het kan zijn dat je huiverig bent om spirulina te nemen vanwege de kans op verontreiniging met giftige stoffen zoals zware metalen. Deze verontreiniging ontstaat vaak doordat spirulina, vooral in Azië en Zuid-Amerika, op grote schaal in open water wordt geoogst. In deze gebieden hebben we helaas vaak te maken met industriële vervuiling en landbouwgif, waardoor de waterbronnen waar spirulina wordt gekweekt besmet kunnen zijn. Een groot probleem, want zware metalen kunnen leiden tot serieuze gezondheidsproblemen wanneer ze in grote hoeveelheden worden ingenomen. Er is gelukkig geen reden om altijd bang te zijn voor giftige spirulina. Er zijn een aantal betrouwbare partijen die de kwaliteit van hun spirulina heel goed in de gaten houden.

Veilige spirulina van Supergreens

Bij Supergreens weten we hoe belangrijk het is om hoogwaardige, veilige spirulina aan te bieden. Daarom groeien we onze spirulina in een gecontroleerde omgeving, zonder enige blootstelling aan zware metalen of andere giftige stoffen. Op deze manier kunnen we onze klanten garanderen dat onze spirulina vrij van zware metalen is.*

De spirulina wordt in deze gecontroleerde omgeving gekweekt in speciaal ontworpen tanks. Hier wordt precies de juiste hoeveelheid licht, water en voedingsstoffen gegeven, waardoor de spirulina optimaal kan groeien. Zo kan de kwaliteit van de spirulina worden gegarandeerd.

Conclusie

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn waar je spirulina koopt, omdat er helaas best wat besmette producten op de markt zijn. Door te kiezen voor een betrouwbare Nederlandse leverancier, zoals Supergreens, kun je zorgeloos genieten van de vele voordelen die spirulina te bieden heeft, zonder je zorgen te maken over giftige stoffen.

 

Bestel vandaag nog jouw Supergreens.

Terug naar blog