Guacamole, een all-time favorite dip! Lekker als dip, maar ook op brood of op een cracker. Dit recept is ook nog eens super gezond en voedzaam omdat er verse spirulina aan toegevoegd is!
Wat heb je nodig?
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Een halve tomaat
- 1 spaanse peper
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel gemalen komijn
- 15 gram verse spirulina
- zout & peper
- Optioneel: 1 eetlepel verse koriander blad
Hoe maak je het?
1. Pers de knoflook en snij de ui in hele kleine stukjes. Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de Spaanse peper ook zeer fijn. Houd je van pittig? Laat dan de zaden zitten. Toch liever wat minder? Kies er dan voor om de zaden te verwijderen.
2. Prak de avocado in een kommetje. Voeg vervolgens de knoflook, verse spirulina, ui, tomaat en het pepertje toe en meng goed door.
3. Breng de guacamole op smaak met wat limoensap en de kruiden. Prak en meng alles goed door.
4. Serveer de guacamole in een schaaltje en enjoyyyy!