Spirulina Tijd voor Max

Spirulina Tijd voor Max

Afgelopen donderdag 14 september ging het tijdens Tijd voor Max over onze spirulina.

Hoe ziet ons favoriete eten er in de toekomst uit?

Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en sterrenkok Dennis Huwaë bespreken dit tijdens Tijd voor Max. Ze vertellen over het programma Restaurant van de Toekomst, waarin ze op zoek gaan naar alternatieven voor onze dagelijkse maaltijd.

Spirulina als alternatief voor de dagelijkse maaltijd.

Tijdens de aflevering van Tijd voor Max vertelt Anna dat ze het helemaal niet eng vind om nieuwe ingrediënten te proberen. Ze vertelt dat ze graag banenschillen, krekels, kweekvlees en spirulina eet. Ook vertelt ze hoe ze spirulina ziet als alternatief voor de dagelijkse maaltijd.

“Spirulina wordt een oeralg genoemd. Eén van de eerste organisme die op aarde aanwezig was. Er zitten heel veel voedingswaarden. Heel veel dingen die in bijvoorbeeld vlees en vis gecombineerd zitten, zoals Omega-3 vetzuren, vitamine B12, D, ijzer. Alles wat je in de omgeving van die spirulina laat zwemmen, neemt die op. Het is dus een hele goede vervanger voor de voedzame stoffen die in vlees zitten. Alleen het smaakt eigenlijk vaak niet zo lekker en dit komt doordat het vaak gedroogd wordt. Mensen halen het bijvoorbeeld uit een meer en laten het drogen, hierdoor komt er een wrange smaak aan.”

Vervolgens vertelt ze dat er in Rotterdam een aantal gasten (onze leveranciers) zitten die de spirulina vers maken én wat naar niks smaakt. Je kan het dus overal in doen en dan zit je vol met vitaminen.

Tijdens deze aflevering van Tijd voor Max vertelt Anna dat je spirulina kan gebruiken ter vervanging van vis(oliepillen)

Wil jij dit zelf ervaren? Bestel vandaag nog verse spirulina van Supergreens.

Kijk hier de aflevering van Tijd voor Max over Spirulina terug. Het item over spirulina is te zien vanaf 11:45.

Back to blog