Wat is het verschil tussen verse spirulina en spirulina in poedervorm?

Wat is het verschil tussen verse spirulina en spirulina in poedervorm?

Dat spirulina een hele mooie toevoeging aan je dagelijkse voeding is, weet je misschien inmiddels wel. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen verse spirulina en spirulina in poedervorm? We gaan je wat uitleg geven. 

Wat is ‘verse spirulina’ eigenlijk?

Vers betekent bij Supergreens écht vers. Wekelijks oogst onze leverancier de verse spirulina die in bioreactoren gekweekt wordt. Onze spirulina wordt na het oogsten direct vers verpakt en is daarom in een zo natuurlijk mogelijke staat voor consumptie' Supergreens spirulina is niet gedroogd en verwerkt. Het bevat daarnaast geen toevoegingen en is dus 100% zuiver. 

Waarom verse spirulina een gezondere keuze is. 

Je vindt spirulina in de winkel eigenlijk altijd in poedervorm of tabletvorm. De reden dat Supergreens alleen verse spirulina aanbiedt is omdat de voedingsstoffen van het plantje beter behouden blijven wanneer je spirulina vers aan je voeding toevoegt. Daarnaast heeft onze leverancier een gecontroleerde kweekmethode. Daardoor is onze spirulina vrij van schadelijke bacteriën en gifstoffen. 

Spirulina poeder en tabletten kunnen namelijk ongewenste stoffen bevatten, zoals zware metalen of gifstoffen. Dit komt meestal doordat de spirulina is gekweekt in verontreinigd water, of doordat het tijdens het productieproces is blootgesteld aan vervuilende stoffen.

Een andere mogelijke oorzaak van gifstoffen in spirulina is de manier waarop het wordt geoogst. Sommige producenten gebruiken chemicaliën zoals loodacetaat om de groei van de algen te bevorderen en te versnellen. Dit kan leiden tot de ophoping van gifstoffen in de spirulina.

Onze verse spirulina groeit binnen in bioreactoren waardoor dit absoluut niet van toepassing is op onze spirulina. Om te garanderen dat wij spirulina van de hoogste kwaliteit aanbieden, test onze leverancier de kwaliteit regelmatig.

Verse spirulina is een duurzame keuze

Supergreens spirulina zit onderaan de voedselketen. Je consumeert de voedingsstoffen dus direct, zonder dat ze eerst via planten of dieren worden opgenomen. 

De spirulina van Supergreens wordt daarnaast op een zeer duurzame manier verbouwd. Het groeit in reactoren die zijn geoptimaliseerd om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Onze reactoren staan gewoon in Nederland, waardoor er weinig vervoer nodig is tot aan de gebruikers. 

Een leuk weetje en een mooie vergelijking voor een beter beeld van hoe duurzaam onze spirulina is: het produceren van de eiwitten in Supergreens spirulina is per m2 10.000x duurzamer dan rundvlees en 134x duurzamer dan soja. 

Geen moeilijk gedoe met pilletjes of poeders

Geen fan van pillen en poeders? Begrijpen we! Ook de manier van innemen verschilt met die van pillen en poeders. Verse spirulina kun je heel makkelijk toevoegen aan je ontbijt. Meng het bijvoorbeeld door je yogurt of smoothie. Het is zelfs toe te voegen aan je koffie! Je ontbijt krijgt een mooi donkergroen kleurtje, maar door de neutrale smaak proef je dit niet. 

Benieuwd naar andere ideeën hoe je je verse spirulina makkelijk door je voeding kan verwerken? Voor meer recept ideeën om je verse spirulina in te verwerken hoef je alleen maar even op deze link te klikken. 

Een gezondere, duurzamere, én makkelijkere keuze

Onze verse spirulina bevat veel voedingsstoffen en doordat het direct na het oogsten verpakt wordt, bevat het ook geen toevoegingen en is het in een zo natuurlijk mogelijke staat. Het productieproces is ontzettend duurzaam. En het innemen van verse spirulina is net zo makkelijk als het toevoegen van melk aan je koffie. Een absolute win-win-win situatie dus. 

Volg je ons al op Instagram en Facebook? Hier komen nog veel meer leuke weetjes, recepten en handige informatie over Supergreens voorbij!

Terug naar blog